Veelgestelde vragen

Betaling van de premie in (maandelijkse) termijnen is altijd mogelijk. Als u dat wilt, kunnen wij de premienota ook voor het hele jaar opmaken, zodat u aan het begin van het jaar 12 termijnen kunt vaststellen en per maand 1/12 deel van de jaarpremie overmaken. In bijzondere gevallen kunt u altijd met ons overleggen over een betalingsregeling. Wij zoeken dan samen een oplossing.

Het gebeurt regelmatig dat bevrachters een bevestiging van verzekering vragen. In de meeste gevallen wil men een bewijs dat u een verzekering heeft voor de ladingaansprakelijkheid. Wij kunnen u of de bevrachter zo'n bevestiging per omgaande toesturen, ook in het Engels of Duits.

U kunt uw vaargebied tijdelijk uitbreiden naar het door u gewenste vaargebied (mits uw vaartuig daar geschikt voor is). U neemt hiervoor contact op met ons kantoor in Groningen. Wij vertellen u dan wat de toeslag voor de tijdelijke uitbreiding bedraagt en sturen u (per post of mail) ook een bevestiging van de uitbreiding van het vaargebied. Als dat nodig is, sturen wij u ook aanvullende documenten die u in het uitgebreidere vaargebied nodig heeft om aan te tonen dat u voldoende verzekerd bent (bijvoorbeeld internationaal verzekeringsbewijs of een Italiëcertificaat). Zo kunt u met een gerust hart op vakantie.

Alleen schademeldingen, waarvoor door ons een schadebetaling wordt gedaan, zijn van invloed op uw no-claim korting. Als u een schade heeft gemeld en er komt toch geen claim, dan is het belangrijk dat u dit zo snel mogelijk bij ons meldt. Het kan anders voorkomen dat u bij de eerstkomende prolongatie gekort wordt op uw no-claim korting, omdat wij er van uitgaan dat er wel een schadebetaling volgt.
Het is dus ook in uw belang ons zo snel mogelijk te laten weten wat er met uw schademelding gaat gebeuren.

Het is mogelijk om de jaarpremie in termijnen te betalen. Het liefst spreken wij dat vóór het begin van een nieuw verzekeringsjaar met u af. Betaling kan per jaar, per halfjaar of per kwartaal. Maandbetaling is ook mogelijk, maar dat kan alleen als u ons machtigt voor automatische incasso. Als u al een jaarnota heeft gekregen en u wilt toch in termijnen betalen, neemt u dan even contact met ons op. We zoeken dan samen een oplossing.

Wij verzekeren schepen in alle soorten en maten. TVM scheepsverzekeringen is gespecialiseerd in het verzekeren van schepen en u kunt voor vrijwel elk type vaartuig - varend of met een vaste ligplaats - bij ons terecht. Vraagt u eens een vrijblijvende offerte aan of bereken zelf uw premie online op deze website.

TVM scheepsverzekeringen gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.