Veelgestelde vragen

Als de maximaal haalbare snelheid van uw bijboot minder is dan 30 km/uur is de aansprakelijkheid van de bijboot meeverzekerd op de cascoverzekering van uw binnenschip. Let wel: het gaat om de maximaal haalbare snelheid, het maakt niet uit hoe hard er werd gevaren op het moment dat de schade werd veroorzaakt.
Als uw bijboot sneller kan varen dan 30 km/uur, dan moet de aansprakelijkheid van deze boot apart verzekerd worden. Dan kan als uitbreiding op de binnenvaarpolis óf op een afzonderlijke pleziervaartuigenpolis. Wij informeren u graag verder over de mogelijkheden.
Het spreekt vanzelf dat u altijd rekening moet houden met de regels voor minimumleeftijd en vaarbewijs.

Wilt u voorbij Mohacs varen, dan moet u dat vooraf bij ons melden. Over het algemeen breiden wij het vaargebied uit zonder extra premie te berekenen. Er is alleen sprake van een meldingsplicht, zodat wij inzicht krijgen in het aantal scheepsbewegingen op de Donau. Dit is van belang omdat de Donau voorbij Mohacs als een apart risicogebied wordt beschouwd door de grote afstand tot Nederland.

Het langszij gekoppeld meenemen van een ander vaartuig mag als uw schip hiervoor geschikt is en dit ook op het Certificaat van Onderzoek staat aangegeven. Verder moet het langszij meenemen van een bak vooraf bij ons gemeld worden en gelden er aanvullende voorwaarden.

Wij kennen een stilligregeling waarbij wij in geval van stilliggen van het schip door bijzondere omstandigheden een korting van 50% verlenen op de cascopremie. Het stilliggen moet u dan wel direct bij aanvang melden. De stilligkorting wordt achteraf verleend over perioden van minimaal 30 dagen.

TVM scheepsverzekeringen gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.