Keuren van schepen

Ook een schip moet periodiek worden gekeurd.

Keuren van schepen

Onze experts doen inspecties en keuringen zowel voor TVM verzekeringen als voor I.L.T. (Inspectie Leefomgeving en Transport). Dit was voorheen Scheepvaartinspectie (SI). Voor de keuringen in verband met verlengen of vernieuwen van het certificaat hebben onze experts een aanstelling van het N.B.K.B. (Nederlands Bureau voor Keuringen Binnenvaart) dat door I.L.T. is aangewezen om deze uit te voeren. (zie www.nbkb.nl). De veiligheidskeuring van bijvoorbeeld hotelschepen wordt alleen door hiertoe opgeleide experts gedaan. Tankschepen vallen onder klasse en dat blijft ook zo.

Pleziervaart

Behalve de beroepsvaart moeten ook pleziervaartuigen, langer dan 20 meter of meer dan 100m3 waterverplaatsing, worden voorzien van een certificaat. Hier geldt een termijn tot december 2018 of eerder bij de vaart buiten Nederland.

Voormalige functie boten

Voor ex-sleepboten, ex-duwboten en ex-sleepduwboten gelden bijzondere regels. Onder de Binnenvaartwet is deze categorie schepen nog steeds certificaatplichtig tenzij deze aan alle 3 onderstaande punten voldoen:
   - niet langer dan 20 m, of groter 100 m3 en
   - verklaring minister gebruik als pleziervaartuig en
   - ze overeenkomstig de voorwaarden van deze verklaring worden gebruikt
Indien deze groep boven 20 m of 100 m3 is en in gebruik is als pleziervaart is het vaartuig gewoon certificaatplichtig.

Nadere bijzonderheden over de wetgeving en overgangsbepalingen zijn ook te vinden op de volgende websites:
www.nbkb.nl
www.rbv-advies.nl

Aanvragen keuringen

Neemt u contact op met TVM verzekeringen, de heer Jetze Tiekstra
Telefoon direct: 0528 29 27 50
E-mail: j.tiekstra@tvm.nl

Adres:
TVM verzekeringen
Postbus 130
7900 AC HOOGEVEEN
 

Voor meer informatie

TVM scheepsverzekeringen gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.