P&I-verzekering

De P&I-verzekering is onmisbaar aan boord van een binnenschip. Wilt u ook een voorstel ontvangen? Neem dan contact met ons op. 0528 29 27 50

Protection & Indemnity verzekering

Deze verzekering geeft dekking voor meerdere soorten schade, waarvoor u als binnenvaartschipper aansprakelijk kunt zijn. Er is bijvoorbeeld dekking voor dood of lichamelijk letsel van bemanning en derden, waterverontreiniging en schade aan de lading die u vervoert.
Als bij een aanvaring de schade aan de andere partij hoger is dan de verzekerde waarde van uw eigen schip, worden deze meerdere kosten door de P&I-verzekering vergoed (excedent aanvaring)

Stremmingsdekking

Door de P&I-verzekering wordt in bepaalde gevallen een vergoeding gegeven bij vertraging door stremming van het vaarwater. Standaard krijgt u via ons de uitgebreide dekking met een vergoeding van € 0,50 per ton per dag (voor vracht- en tankschepen).

Doorvervoerdekking

Als u een reis niet kunt afmaken door een schadegeval, worden onder bepaalde voorwaarden de extra kosten voor doorvervoer van de lading door de P&I-verzekering vergoed. De maximale vergoeding bedraagt € 50.000 per schadegeval.

Voorbeeld 1:

Uw schip is verzekerd voor € 750.000. Door een inschattingsfout vaart u een luxe passagiersschip aan, waardoor aan dit schip een schade ontstaat van € 1.000.000. Het gedeelte van de schade boven de
€ 750.000 wordt door de P&I-verzekering vergoed.

Voorbeeld 2:

Tijdens het afmeren raakt uw bemanningslid bekneld tussen wal en schip en hij loopt hierbij ernstige verwondingen op. De letselschade komt voor rekening van de P&I-verzekering.

Voorwaarden P&I-verzekering

De P&I-verzekering is via TVM intermediair collectief ondergebracht bij hierin gespecialiseerde verzekeraars. De algemene voorwaarden van de P&I-verzekeraar kunt u via onderstaande knop downloaden.

Download de algemene voorwaarden

Niet alle hierin beschreven zaken zijn voor iedere P&I-verzekering van toepassing. Ook kunnen er afwijkende voorwaarden overeengekomen zijn. Bij uw certificaat P&I-verzekering is een samenvatting van de belangrijkste onderdelen van de specifiek voor u afgesloten P&I-dekking gevoegd.

TVM scheepsverzekeringen gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.