Hoofdmotor uitgebreid

Heeft u een verzekerde schade aan de motorinstallatie? De dekking Hoofdmotor uitgebreid biedt volledige zekerheid. Neem contact met ons op.

0528 29 27 50

Dekking Hoofdmotor uitgebreid

De dekking Hoofdmotor uitgebreid is een aanvulling op de dekking voor de hoofdmotor en keerkoppeling die u heeft op de Binnenvaart cascoverzekering.

Op de Binnenvaart cascoverzekering vergoeden wij bij een schade aan de hoofmotor of keerkoppeling een percentage van het schadebedrag. Dit noemen wij het vergoedingspercentage. Dit is afhankelijk van de ouderdom, het aantal draaiuren en het aantal omwentelingen per minuut. Op de dekking Hoofdmotor uitgebreid wordt het resterende schadebedrag vergoed.

Voorbeeld:

De hoofdmotor is twaalf jaar oud, heeft minder dan 2500 draaiuren per jaar en maakt minder dan 1000 omwentelingen per minuut. Het schadebedrag is € 100.000.

Op het onderdeel Binnenvaart casco geldt volgens de polisvoorwaarden een vergoedingspercentage van 65%. De schadevergoeding bedraagt dan: € 100.000 (het schadebedrag) x 65% (het vergoedingspercentage) is € 65.000. Er wordt dus een bedrag van € 35.000 niet vergoed. Als u de dekking Hoofdmotor uitgebreid heeft, dan wordt ook de resterende € 35.000 uitgekeerd.

Meer weten over deze verzekering

TVM scheepsverzekeringen gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.